Segíthetünk?

Ügyfélszolgálat

+36 1 444 9019 8:00-17:00 (H-P)

hello@webista.hu

Szerver hibabejelentés

Marketing és média

Gyakori kérdések

Webtárhely más néven osztott tárhely. Egy szerver erőforrásait több felhasználó között felosztjuk, a megrendeléskor meghatározott mérettel. Ezeken a területeken tudod tárolni a weboldalad fájljait. A tárhelyet a kiválasztott Domainen keresztül lehet elérni.

Domain más néven tartománynév. A domain egy IP cím szöveges fordítása. Sokkal könnyebb megjegyezni, mint egy IP címet. Minden webtárhelyhez szükséges egy Domainnév is.

A Virtuális szervert VPS-nek rövidítik. A Virtuális Szervert egy nagyon erős fizikai szerveren hozzuk létre. Így egy fizikai szerveren több Virtuális Szervert is tudunk üzemeltetni. Tehát egy fizikai szerveren több elkülönített erőforrással rendelkező virtuális szervert tudunk létrehozni. Ennek köszönhetően jóval költséghatékonyabb, mint ha saját szervert kellene üzemeltetned.

A Dedikált Szerver egy önálló szervert jelent. Teljesen saját erőforrásokkal. Előnye, hogy nem kell osztozkodni senkivel, minden erőforrás egy pontba összpontosul. Hátránya, hogy jóval kevésbé költséghatékony, mint Virtuális társa. Nálunk tudsz Dedikált Szervert is bérelni.

Az SSL (Secure Socket Layer) tanúsítvány a szerver és a látogató (kliens) közötti titkosított csatorna kialakítására használt protokoll. Miért fontos? Azért, mert ez biztosítja, hogy belépési adataink, bankkártya adataink ne szivároghassanak ki.

Ezt a szolgáltatást a legtöbbször cégek veszik igénybe. Hiszen első sorban nekik van szükségük akár több száz email címre. Minden webtárhelyünkhöz adunk valammennyi email tárhelyet is, de cégeknek ennél jóval többre van szükségük. Ezt a szolgáltatást lehet önmagában is használni. Miért jó ez? Azért, mert a webtárhelyektől függetlenül tud működni a levelező szerver, így a levelek akkor is elérhetőek, ha a weboldal alatt üzemeltő webtárhely valamiért nem.

Webtárhely

Minden csomagunknál fel van tüntetve, hogy hány darab domaint lehet hozzáadni a webtárhelyhez. Ha ugyan arra a tartalomra szeretnéd, hogy mutasson a többi domain is, akkor ez a szám korlátlan.

A weboldal fájljait egy FTP Klienssel lehet feltölteni a tárhelyre. Ilyen például a Total Commander. De akár a tárhelykezelőben található WEBFTP Klienssel is meg tudod ezt tenni. Sikeres belépést követően a public_html mappába kell feltöltened a fájlokat.

Természetesen van erre lehetőség, sőt. Biztosítunk is hozzá egy programot, amivel pár kattintással több száz program közül választhatsz, és telepítheted azokat.

Igen, a tárelykezelőn keresztül pár kattintással megoldható a verzióváltás.

Ez minden esetben a saját domain címed. Tehát „azenoldalam.hu”

Számlázás

A szolgáltatás árát bankkártyával vagy banki átutalással tudod fizetni. Bankkártyás fizetési szolgáltatónk a Barion.

A legtöbb szolgáltatás fizetés után automatikusan elindul. SSL és Dedikált szerver bérlés szolgáltatásunkat manuálisan kell beállítanunk.

A számla sikeres fizetés esetén automatikusan kiküldésre kerül, pár percen belül.

Amennyiben a szolgáltatással nem vagy elégedett, vedd fel velünk a kapcsolatot a hello@webista.hu email címen, és vissza utaljuk a szolgáltatás árát. Domainek esetében nincs lehetőség az elállásra!

Szerverek

Levelezőszervert, hírlevélküldőt, okos otthon rendszert, játékszervert, fejlesztői környezetet, webtárhelyet üzemeltethetsz.

Amíg a VPS (Virtuális Privát Szerver) osztott szerver szolgáltatás. Tehát több Virtuális Szervert hozunk létre egy szervergépen, addig a Dedikált Szerver teljes erőforrása a Te rendelkezésedre áll, és nem kell osztozkodni senkivel. A VPS jóval költséghatékonyabb, míg a Dedikált szerver drágább, de jóval nyitottabbak a lehetőségek.

Egyik szerver esetében sem üzemeltethetsz Warez, Pornográf, bármilyen törvénybe ütköző, szerzői jogokat, és a jó ízlést sértő tartalmat elhelyezni. Tilos SPAM (kéretlen levelek) küldése, Tilos a szervert erősen terhelő programkódot tárolni.

Nem. A bérelt szerverek üzemeltetését Mi végezzük. Folyamatosan monitorozzuk a szervereket, és egy esetleges hardverhiba esetén a szükséges javítást azonnal megkezdjük. Így neked nem kell befáradni hozzánk. Minden a Mi feladatunk. Konzolon keresztül akár a Bootsorrendet is megváltoztathatod.

Igen, mindkét szerver esetében van erre lehetőséged. De azt tudnod kell, hogy minden esetben leállással kell számolnod. Bármilyen paramétert meg tudunk változtatni.